HARİKA ELMALI PASTA TARİFİ

0
3860
views

Harika Elmalı Pasta – Elmalı Kurabiye için Malzemeler:

Hamuru için:

1 paket margarin (elde eriyecek).

1 çay bardağı toz şeker.

1 çay bardağı sıvı yağ.

1 çay bardağı yoğurt.

2 paket kabartma tozu.

1 paket vanilya.

Aldığı kadar un.

Elmalı pastanın iç malzemesi için kullanılacaklar:

5 adet orta boy elma.

 1 tatlı kaşığı tarçın.

1 tatlı kaşığı sıvı yağ.

Üzeri için:

Pudra şekeri.

Yapılışı: Elmaları soyup rendeleyelim ve bir tavanın içerisine bir tatlı kaşığı sıvı yağını koyup elmalar suyunu çekene kadar pişirelim. Elmalar suyunu çektikten sonra üzerine tarçını ekleyip karıştıralım. Ocağın altını kapatıp harcımızı soğuması için kenara alalım.

Margarini ve şekeri elde eritelim. Sonra sıvı yağını ve yoğurt’u ekleyip karıştıralım. Ardından unu, kabartma tozunu, vanilyayı koyup yoğuralım(yumuşak bir hamuru olacak).Hazırlamış olduğumuz hamuru streç filme sarıp buzdolabında 15 dk. ekletelim.

Orta boy fırın tepsisinin içerisini biraz yağlayalım. Bekletmiş olduğumuz hamuru dolaptan alıp ceviz büyüklüğünde bezeler alalım. Almış olduğumuz bezeleri 1 cm kalınlığında açalım ve içerisine hazırlamış olduğumuz harcımızı koyalım. Hamurumuzun üzerini kapatıp tepsiye dizelim. 180’C ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar 20-25 dk. pişirelim, soğuttuktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim ve servis yapalım. ( Kurabiyelerimizin kenarlarının düzgün olması için hamur açıldıktan sonra bardakla da kesilebilir).

PÜF NOKTASI: Tarçını elmalar piştikten sonra eklemeliyiz ki tarçının acı tadı elmalara geçmesin.

ÖNERİ: Eğer elmalar tatlı değil ise pişirmeden önce elmalara 1 yemek kaşığı toz şeker ekleyebiliriz. Ayrıca hazırlamış olduğumuz elma harcımızın içerisine isteğe göre ceviz veya fındık ekleyebilirsiniz çok lezzetli bir tadı olacaktır.

                                               AFİYET OLSUN.. Takipte Kalın..

HARİKA ELMALI PASTA TARİFİ  HARİKA ELMALI PASTA TARİFİ

CEVAP BIRAK

Lütfen yorum bırakın!
Buraya isminizi giriniz