Kandil Simiti Tarifi

0
3553
views

Kandil Simit’i İçin Malzemeler:

125 gr. tereyağı.

2 adet yumurta akı.

1 çay bardağı süt.

1 çay bardağı sıvı yağ.

1 tatlı kaşığı toz şeker.

1 tatlı kaşığı mahlep.

1 tatlı kaşığı tuz.

1 paket kabartma tozu.

Alabildiği kadar un.

Kandil Simit’imizin Üzeri İçin:

2 adet yumurta sarısı.

1 su bardağı susam.

1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ.

Kandil Simit’imizin Yapılışına Geçelim:

İlk olarak orta boy bir hamur yoğurma kabımızı alalım. İçerisine tereyağımızı koyalım ve elimizde eritelim. Daha sonra tereyağımızın üzerine yumurta aklarımızı, sütümüzü, sıvı yağımızı, toz şekerimizi, mahlebimizi ve tuzumuzu ilave edelim ve yoğurmaya başlayalım. Ardından karışımımıza koyacağımız ilk unumuz ile birlikte kabartma tozumuzu da ilave edelim ve yoğuralım. Kalan unumuzu da hamurumuza ilave edelim ve iyice yoğuralım. Yoğurmuş olduğumuz hamurumuzun kıvamı kulak memesi kıvamında bir hamur olmalıdır. Bu yüzden unumuzu hamurumuza yavaş yavaş ilave edelim ki istediğimiz kıvamda bir hamur elde edelim. Ardından hazırlamış olduğumuz hamurumuzu bir streç filme saralım ve dinlenmesi için buzdolabımıza bırakalım.

Küçük bir teflon tava alalım ve içerisine susamlarımızı ilave edelim ve susamlarımızı renkleri değişene kadar kavuralım. Ardından susamlarımızı soğuması için bir tabağımızın içine koyalım. Daha sonra orta boy bir kase alalım. Kasemizin içerisine yumurta sarılarımızı ve sıvı yağımızı ilave edelim ve karıştıralım.

Ardından orta boy bir fırın tepsimizi alalım, içerisine yağlı kağıdımızı serelim. Daha sonra dinlenmeye bıraktığımız hamurumuzu alalım. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve tezgahımızın üzerine koyalım. Ardından bir parçamızı alalım ve tezgahımızın üzerinde elimizle yuvarlayarak (tıpkı çubuk yapar gibi) olacak şekilde uzun şerit haline getirelim. Daha sonra şeridimizi uç kısımlarından tutup birleştirelim ve önce yumurta sarımıza ardından da susamlarımıza batırıp tepsimize dizelim. Önceden 200°C’de ısıtmış olduğumuz fırınımıza verelim ve yaklaşık olarak 30-35 dk. kadar pişirelim.

Kandil Simit’imiz İçin Öneri:

Sevgili okuyucularım ben bu simit’imizi yaparken susam tercih ettim ama sizler dilerseniz çörek otu da kullanabilirsiniz.

Kandil simidimizin üzeri için yumurta sarısı yerine pekmez de kullanabilirsiniz.

                                        AFİYET OLSUN..

CEVAP BIRAK

Lütfen yorum bırakın!
Buraya isminizi giriniz