İrmikli ve Kolay Şekerpare Tarifi

0
1830
views

İrmikli ve Kolay Şekerpare için Malzemeler:

Yarım paket margarin (elde eriyecek).

1 yumurta.

1 çay bardağı sıvı yağ.

1 çay bardağı yoğurt.

1 çay bardağı irmik.

1 paket kabartma tozu.

1 tane limon kabuğu rendesi.

Aldığı kadar un.

Şerbeti için:

3 su bardağı şeker.

3,5 su bardağı su.

Üzeri için:

Fındık veya ceviz.

Kolay Şekerpare’nin Yapılışı:

Margarini elde erittikten sonra üzerine yumurtayı, sıvı yağını ve yoğurdu ilave edip karıştıralım. Ardından irmiği, limon kabuğu rendesini ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım. Daha sonra unu ekleyelim ve hamurumuzu yoğuralım. Yumuşak bir hamur (kulak memesi kıvamında) bir hamur olmalıdır.

Bir tencerenin içerisine şekeri ve suyu ekleyip şeker eriyene kadar karıştıralım. Ardından tencereyi ocağa koyalım ve orta ateşte pişirmeye başlayalım. Kaynamaya başladıktan sonra 20 dk. daha kaynatalım ve şerbetimizi ocaktan alalım.

Orta boy fırın tepsisinin içerisine yağlı kağıt serelim. Daha sonra hazırlamış olduğumuz hamurumuzdan cevizden biraz daha büyük parça koparalım ve yuvarlayalım. Yuvarlamış olduğumuz hamurumuzu tepsiye dizelim ve hamurun tam orta kısmına fındık ve cevizi bastırarak ekleyelim.

Hazırlamış olduğumuz tepsimizi önceden 180’C ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar (25-30 dk.) pişirelim. Pişirmiş olduğumuzu kurabiye hamurumuzu soğutalım ve üzerine ılık olan şerbeti dökelim ve kurabiyenin şerbeti çekmesi için kenara bırakalım. Şerbeti çektikten sonra servis yapalım.

ÖNERİ:

Hazırlamış olduğumuz tatlı hamurumuzun içerisine limon kabuğu yerine portakal kabuğu da ekleyebilirsiniz aynı lezzeti elde edeceksinizdir.

PÜF NOKTASI:

Tatlımıza şerbeti dökerken tatlımız soğuk şerbetimiz ılık olmalıdır.

                              AFİYET OLSUN..Takipte Kalın..

İrmikli ve Kolay Şekerpare Tarifi

CEVAP BIRAK

Lütfen yorum bırakın!
Buraya isminizi giriniz