Çaylı Nescafeli Kurabiye Tarifi

0
2105
views

Çaylı Nescafeli Kurabiye için Malzemeler:

1 paket margarin (elde eriyecek)

1 su bardağı pudra şekeri

4/3  su bardağı sıvı yağ

1 yumurta sarısı

2 paket kabartma tozu.

1,5 yemek kaşığı kuru çay

1,5 yemek kaşığı nescafe

Alabildiği kadar un

Çaylı Kurabiyenin Üzeri İçin:

1 yumurta akı

Çaylı Kurabiyenin Yapılışına Geçelim:

Orta boy bir hamur yoğurma kabı alalım. Ardından içerisine margarini ve pudra şekerini koyup iyice elimizde eritelim. Daha sonra üzerine sıvı yağını ve yumurta sarısını ekleyip karıştırmaya devam edelim. Hazırladığımız sıvı karışıma yaklaşık 2 su bardağı kadar unu ve üzerine kabartma tozunu ekleyip karıştıralım. Daha sonra üzerine nescafe ve çayı ekleyip karıştıralım. Ardından hamurumuz toparlanana kadar un ekleyip yoğurmaya devam edelim. Hamurumuz kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır. Hazırlamış olduğumuz hamurumuzu streç filme sarıp yaklaşık 15-20 dk. buzdolabında dinlendirmeye bırakalım.

Orta boy bir fırın tepsimizi alalım ve içerisine yağlı kağıdımızı serelim. Ardından dinlenmesi için dolaba koyduğumuz hamurumuzu alalım ve hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak bir şekil verelim. Kalan bütün kurabiye hamurlarımızı bu şekilde hazırlayıp tepsiye dizelim. Ardından kurabiye hamurlarımızın üstüne küçük olan tatlı çatalının uç kısmı ile bastırıp şekil verelim ve üzerine yumurta akını sürelim.

Üzerine yumurta akını sürdüğümüz kurabiyeleri önceden 180’C de ısıtmış olduğumuz fırına verelim ve üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.

Çaylı Kurabiye İçin Püf Nokta:

Kurabiyemiz hassas hamurlu bir kurabiyedir. Bu yüzden kurabiyelerimizi fırına verdikten sonra yaklaşık 20 dk. kadar fırının kapağının hiç açılmaması gerekir. Aksi durumda kurabiyelerimiz kabarmayacaktır.

Çaylı Kurabiye İçin Öneri:

Bu kurabiye hamurumuzu yaklaşık olarak 2 cm kalınlığında açıp kurabiye kalıpları ile kesip şekil verebiliriz.

                                           AFİYET OLSUN.. Takipte Kalın…

Çaylı Nescafeli Kurabiye Tarifi  Çaylı Nescafeli Kurabiye Tarifi

CEVAP BIRAK

Lütfen yorum bırakın!
Buraya isminizi giriniz